Skip to main content

Digitale tachograaf

Belangrijke informatie m.b.t. de digitale tachograaf 

De digitale tachograaf in het voertuig wordt bij aflevering afgemeld met de bedrijfskaart van Uitenhage Verhuur B.V (bedrijfsvergrendeling lock-out). 

U dient het voertuig hierna eerst aan te melden met de bedrijfskaart van het bedrijf waarvoor het voertuig ingezet gaat worden (bedrijfsvergrendeling lock-in).

Vervolgens kan de chauffeur, zoals verplicht, zijn eigen chauffeurskaart gebruiken. 

Als u klaar bent met het voertuig vergeet dan ook niet de digitale tachograaf weer af te melden met de bedrijfskaart van het bedrijf waarvoor het voertuig ingezet werd (bedrijfsvergrendeling lock-out). 

Tevens dient u de data uit de tachograaf te downloaden voor uw eigen administratie. Uitenhage Verhuur B.V. doet dit niet en is ook niet aansprakelijk voor het bijhouden van de data! 
U heeft als huurder (wettelijk) de verplichting de data te archiveren over het tijdvak dat ons voertuig voor uw bedrijf rijdt. Het niet hebben van deze data wordt aangemerkt als overtreding met een fikse boete als gevolg.

Data van de chauffeurskaarten dient u 1x per 28 dagen te downloaden, data van het voertuigunit 1x per 90 dagen of naar gelang de huurperiode.