Skip to main content

Een stukje historie van ons bedrijf

Uitenhage Verhuur B.V. is een verhuurbedrijf van reinigingsmaterialen in de breedste zin van het woord. Uitenhage Verhuur B.V. is in 1993 gestart als Haags bedrijf in de UITENHAGEstraat en is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste leveranciers op het gebied van verhuurvoertuigen in de reinigingsbranche.

Het oude pand aan de Uitenhagestraat

Paul Post begon dit bedrijf toen hij zijn voertuigen, die hij 's avonds gebruikte voor het reinigen van de Haagse Markt, overdag ging verhuren aan de gemeente Den Haag.

Paul Post tussen zijn wagenpark

Van oorsprong was Paul Post een kramenzetter in hart en nieren. Met zijn bedrijf Marktbedrijf T. Post en Zonen B.V., dat hij van zijn vader overnam, bouwde hij marktkramen met gekleurde zeilen door het hele land. Toen hij in 1988 vergunning kreeg om de Haagse Markt te gaan exploiteren werd dit zijn “core business” en werden de braderieën beperk tot de regio Randstad.

De tweede en de derde generatie van de marktenfamilie Post. Rechts: Paul Post, die later het bedrijf Uitenhage Verhuur "erbij" begon. Links: zijn vader.

Na afloop van de Haagse Markt kwam er iedere avond een vuilniswagen van de gemeente Den Haag langs om de markt te reinigen. Paul Post was een echte ondernemer en dan kruipt het bloed al snel...
Hij overlegde met de gemeente of hij niet ’s avonds de markt mocht reinigen.
En zo geschiedde, de eerste vuilniswagen werd gekocht! Al gauw kwam er een tweede wagen, want het bedrijf kon zich ’s avonds geen calamiteiten permitteren. De markt moest immers schoon. Toen de gemeente Den Haag overdag de wagens wilde gaan huren voor extra inzet door uitval of inhaaldagen werd er een nieuw bedrijf geboren: Uitenhage Service B.V. later omgedoopt tot Uitenhage Verhuur B.V.

Eén van onze eerste voertuigen. Toen had ons bedrijf de naam Uitenhage Service B.V.

Na enkele tweede hands auto’s te hebben gekocht werd er van het verdiende geld een nieuw voertuig aangeschaft en zo is Uitenhage uiteindelijk uitgegroeid tot een bedrijf met diverse voertuigen in de reinigingsbranche. Van veegmachine tot haakwagen en vuilniswagen met kraan, we hebben het allemaal in ons assortiment! Vaak worden onze voertuigen aangeschaft naar de wensen van de klanten en daarmee spelen we goed op de wensen van de markt in. Al onze nieuwe aangeschafte voertuigen voldoen dan ook aan de huidige technische- en milieueisen. Uitenhage Verhuur B.V. onderneemt daardoor op een maatschappelijk verantwoorde wijze.

Naast de verhuur van reinigingsvoertuigen is Uitenhage in de winter ook druk met de gladheidsbestreiding onder de naam Uitenhage Winterdienst. Door duurzaam te ondernemen maken wij van onze oude vuilniswagens nieuwe strooivoertuigen die gehuurd kunnen worden zowel met als zonder zoutstrooier. Naast de verhuur van strooivoertuigen rijden wij ook zelf onze strooiroutes voor o.a. de gemeente Westland.

Eén van onze strooivoertuigen in actie tijdens een hevige sneeuwval.

Ook kunt u Uitenhage Verhuur B.V. veelal vinden op diverse evenementen in het land. Met onze (mini) containers en veegmachines ontdoen we vele festivals, markten en andere evenementen van afval.

Uitenhage Verhuur B.V. is een aantal jaren geleden verhuisd naar Wateringen. Daarmee kwam er een einde aan het tijdperk van het bedrijf Uitenhage Verhuur B.V in de Uitenhagestraat. Tegenwoordig zijn we gevestigd op het industrieterrein Zwethove in Wateringen aan de Naaldwijkseweg.

Een impressie van ons bedrijf in Wateringen:

Al 28 jaar lang is Uitenhage een echt familiebedrijf. De huidige directie wordt gevoerd door de vrouw en de dochter van Paul Post. Samen met ons ijzersterke team zijn onze communicatielijnen kort en staat de service naar de klant voorop. Mede daardoor bedienen we dagelijks vele tevreden klanten. Uitenhage Verhuur B.V. is ISO 9001:2008 en ISO 14001 gecertificeerd. Tevens zijn wij RDW erkend.

Onze vloot in actie. 

Onze vloot in actie. 

Onze overige bedrijven

Naast Uitenhage Verhuur B.V. houden wij ons dagelijks ook bezig met twee andere bedrijven. Bij Marktbedrijf T. Post & Zonen B.V. verhuren wij diverse braderiekramen. Ons derde bedrijf koppelt alle elementen van al onze bedrijven samen. Bij Marktland Evenementen B.V. kunt u terecht voor de organisatie van uw (bedrijfs) feest. Daarnaast verzorgen wij winkelcentrumpromotie, promotionele acties en verhuren wij diverse evenementbenodigdheden zoals tafels en stoelen en diverse kinderanimaties. Ook voor de inhuur van artiesten, muziek, animaties en attracties bent u hier aan het juist adres.

Kijkt u ook eens op de websites van deze bedrijven: